En bönevandring runt Sverige, ett äventyr att lära sig ledas av och lita på Herren Jesus Kristus, att vara beroende av att Gud har omsorg över resan - för allt vi har med oss på vandringen är några få kläder, en mobiltelefon som för det mesta är avstängd och biblar. Det är inget nytt äventyr, det är ett äventyr Jesus lärjungar levde i, och eftersom Gud är densamme också nu 2000 år senare, så måste det ju vara möjligt också idag...

Luk 9:1 - 6: Han kallade samman de tolv och gav dem makt över alla demoner och kraft att bota sjukdomar. Och han sände ut dem för att förkunna Guds rike och göra de sjuka friska. Han sade till dem: "Ta inte med er något på vägen, ingen stav eller påse, inte bröd eller pengar och inte mer än en enda skjorta. Har ni kommit till ett hus, så stanna där tills ni skall vidare. Och är det någon stad där man inte tar emot er, så gå därifrån och skaka bort dess damm från era fötter. Det skall vittna mot dem." Och de gav sig i väg och gick från by till by, och överallt förkunnade de evangeliet och botade sjuka.

tisdag 19 juli 2011

Dag 5. Jönköping.

Väder: Mulet och sol (växlande).

Vi äter frukost hos Joel, och diskuterar fram en dagsplan. Vi har redan typ, sovit bort halva dagen, men ibland behöver man nog sova också.
"Jag vill ha extra lång PA* idag", säger Joel (vår skatare som var med från början). Och vi bestämmer att det får bli så, 2 timmar PA, sen en timmes samling, middag och så sticker vi in till stan och skateparken vid fyra.

Skateparken var full med människor. Och Joel tar sin bräda och glider runt bland människorna. Vi hänger omkring, pratar med människorna om trick de vill lära sig, uppmuntrar en kille att fortsätta öva, när han tycker att det är hopplöst. Skate-Joel ber för en kille som gjort illa foten, och det blev lite bättre. Jag och andra Joel får be för en äldre skatare som ramlat i rampen och han tyckte det kändes bra. Efter ett tag bestämmer vi oss för att ha en liten gudstjänst på en betongbänk och sätter oss där och sjunger lovsång, och predikar för varandra. Två killar kommer förbi och och vill utmana Joel i ett "Game of Skate" och vi ber dem stanna i någon minut tills vi avslutat Gudstjänsten. Så de får med och höra Joels vittnesbörd om vad som hänt de senaste dagarna och be med oss.
Resten av kvällen berättar vi om i filmerna här nedan...

Hur många kick-flips kan Joel göra på en minut?



(Lite flummigt, som det kan vara ibland när man inte tänkt på i förväg vad man ska säga. )

/Inece och Joelarna

* PA = Personlig Andakt, eller "Egentid med Gud". Vi försöker hålla på rutinen från Pannkakskyrkans Sverigetour (som Joel Skate och jag var på innan vandringen) att ha åtminstone en timme av det om dagen. Den behövs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar