En bönevandring runt Sverige, ett äventyr att lära sig ledas av och lita på Herren Jesus Kristus, att vara beroende av att Gud har omsorg över resan - för allt vi har med oss på vandringen är några få kläder, en mobiltelefon som för det mesta är avstängd och biblar. Det är inget nytt äventyr, det är ett äventyr Jesus lärjungar levde i, och eftersom Gud är densamme också nu 2000 år senare, så måste det ju vara möjligt också idag...

Luk 9:1 - 6: Han kallade samman de tolv och gav dem makt över alla demoner och kraft att bota sjukdomar. Och han sände ut dem för att förkunna Guds rike och göra de sjuka friska. Han sade till dem: "Ta inte med er något på vägen, ingen stav eller påse, inte bröd eller pengar och inte mer än en enda skjorta. Har ni kommit till ett hus, så stanna där tills ni skall vidare. Och är det någon stad där man inte tar emot er, så gå därifrån och skaka bort dess damm från era fötter. Det skall vittna mot dem." Och de gav sig i väg och gick från by till by, och överallt förkunnade de evangeliet och botade sjuka.

måndag 25 juli 2011

Dag 7: Göteborg. Återseende och avsked.

Vi äter frukost hos Joels (skate) kompis och ger oss sedan iväg mot något ställe där Joel och hans kompis tänkt åka lite skateboard. Efter en stunds skateboardåkande skills vi åt och vi tar lite egen tid med Gud. Under den tiden, ringer Alex till min mobil och undrar vart vi är och jag försöker ge en förklaring, och fattar det som att han är på väg till oss. Efter egentiden, bestämmer Joelarna för att bada och snart sitter Alex mitt ibland oss. Det blir kramkalas och pratstund och vi beger oss sedan inåt stan.
Joel (skate) vill ha skjuts in till centrum, och fixar det också, en människa vi får ett bra litet samtal med innan vi drar vidare. Vi sitter på ett torg och funderar på vad vi ska göra härnäst, när Joel (skate) drar iväg och kommer tillbaka med fyra smörgåsar (jag hängde inte riktigt med på hur han fick tag på dem), men det var grymt bra timing eftersom vi var rätt hungriga allihopa.
När vi ätit våra mackor, sticker vi iväg till en skatepark, och där sitter vi läser Bibel en stund (Joel skatear) och har en liten gudstjänst, precis innan Joel (skate) ska lämna oss och dra vidare för att fjällvandra med sin familj. När Joel gått iväg, stannar vi och pratar med en kille i skateparken, om lite allt möjligt. Vi vill be för honom, men han kan inte väldigt bra svenska och ingen av oss kan göra oss förstådda på spanska, så vi är inte helt säker om vi förstår varandra. Efter att samtalet med killen avslutats går vi vidare, och letar efter någonstans att bo under natten. Fastnar i att prata med några norskar om allt möjligt, och de blir uppmuntrade av vår resa, och ger oss pengar till mat, och vi fortsätter prata med dem. Berättar om häftiga upplevelser från vandringen (de är också kristna och gubben har varit missionär) tills vi kännar att vi är hungriga och går iväg för att leta någonstans där vi kan köpa mat, och hitta vart Gud vill att vi ska bo.

Vi köper bröd, potatissallad, rödbetssallad, köttbullar och multivitamindryck och sätter oss i en park och äter. När vi inte orkar äta mer, har vi ändå massor kvar och vi packar ihop det till frukost dagen efter. Vi börjar gå på jakt efter en toalett och hamnar vid ett par parkbänkar utanför ett konsum, där det sitter en tant. Efter att ha gått något varv runt, ser vi att tanten sitter kvar och jag tycker vi ska gå fram till henne.
"Hej!" säger jag, och möter hennes blick. "Är allt väl?"
Damen berättar om att hon sitter där för att det fläktar lite och att luften när det är så varmt är kvav och hon har haft problem med lungorna en tid. Sedan pratar och pratar hon om allt möjligt och vi lyssnar och tänker vilken go' tant! När vi skills åt, ger hon oss 40 kr ("Ni borde ju få en kopp te såhär på kvällen") och hör inte när jag frågar om vi får be för henne. Gud välsigne den kvinnan!
Sedan går vi vidare, inser att det är på tok för sent på kvällen att hitta något boende. Klättrar över någon grind och sover vid porten på en stor kyrka. Jag somnar, och vaknar till, tittar upp i taket, tänker att Gud tar nog bra hand om oss ändå och somnar om...

/Inece, Alex och Joelarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar