En bönevandring runt Sverige, ett äventyr att lära sig ledas av och lita på Herren Jesus Kristus, att vara beroende av att Gud har omsorg över resan - för allt vi har med oss på vandringen är några få kläder, en mobiltelefon som för det mesta är avstängd och biblar. Det är inget nytt äventyr, det är ett äventyr Jesus lärjungar levde i, och eftersom Gud är densamme också nu 2000 år senare, så måste det ju vara möjligt också idag...

Luk 9:1 - 6: Han kallade samman de tolv och gav dem makt över alla demoner och kraft att bota sjukdomar. Och han sände ut dem för att förkunna Guds rike och göra de sjuka friska. Han sade till dem: "Ta inte med er något på vägen, ingen stav eller påse, inte bröd eller pengar och inte mer än en enda skjorta. Har ni kommit till ett hus, så stanna där tills ni skall vidare. Och är det någon stad där man inte tar emot er, så gå därifrån och skaka bort dess damm från era fötter. Det skall vittna mot dem." Och de gav sig i väg och gick från by till by, och överallt förkunnade de evangeliet och botade sjuka.

fredag 22 juli 2011

Dag 6: Jönköping - Göteborg.

Jag vaknar vid 10 och väcker Joelarna. Vi är en timme efter vad vi planerat, men det är nog ok. Vi packar ihop, äter frukost, har en bönestund tillsammans med Joels pappa och ger oss iväg. Vi tar en sväng förbi en skateboardbutik där Joel (skataren) känner någon och sedan sätter vi oss på McDonalds och dricker vatten. Vad är nästa steg undrar vi, och bestämmer att vi tar en stunds egen tid med Gud. Vi hade tänkt lifta, och efter egentid säger Joel (vår nye) att han tror att det kommer gå trögt, men att vi inte ska ge upp hoppet. Vi hänger runt lite och försöker ragga lift, utan något napp. Vi går vidare till ett ställe som sägs ska vara bättre att lifta vid, och sätter oss vid ett annat McDonalds. Vi ber lite och kommer att tänka på en bibelvers, som vi tänk väldigt mycket på under hela vandringen: "Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så kommer ni få allt det andra också" (Matt 6:33) och vi bestämmer oss för att fråga Gud hur han vill använda oss där vi är istället. Frågar alla runt omkring oss om vi får be för dem, sätter oss vid ett bord nära en bensinmack och har en liten gudstjänst, sedan börjar det regna och vi söker skydd under taket vid bensinpumparna och börjar prata med en människa som står där. Han verkar nyfiken på vår resa, och sedan kommer en kvinna fram och lägger sig i vårt samtal. vi får ta del av hennes historia och vi får be för henne och killen vi pratat med innan.
Efter att de har åkt, går vi tillbaka till McDonalds för toa paus, Joel (skate) utbrister "röd bil" och springer iväg mot macken (vi hade bett om ledtrådar om hur vi skulle till Göteborg innan och jag hade tänkt på en röd bil) och jag och Joel tar sakerna då vi tänker, att han säkert fick napp den här gången, men icke.
Vi ställer oss istället vid väg kanten, och behöver inte stå där så länge förrän vi får lift av en turnebuss, av en Ola som spelar bas i bandet bakom artisten "The Moniker".
Vi får åka hela vägen till Göteborg, där vi pratar med några tjejer på ett torg i Göteborg. De satt och fikade och hade lite filadelfiaost, och tunnbröd över som de gav åt oss. Därefter kom Joels (skate) kompis som vi kunde bo hos, och vi fick festligt god omelett till kvällsmat.

/Inece och Joelarna

2 kommentarer:

  1. Alingsås var jättebra. God mat och goda vänner. De bjöd mig på tågbiljett hem. Nu ska jag vara med familjen en vecka och sen tillbax till Alingsås för att jobba där i augusti.

    Jag är nyfiken på vart ni sov och fick mat efter att jag lämnade er

    SvaraRadera
  2. Lägg gärna upp fler bilder när ni får tillfälle.

    SvaraRadera